Bezoek Nieuwe & Oude kerk

Kerken zijn altijd prachtig om te bezoeken, maar het is het niet veel leuker om met een gids mee te gaan die u de interessante geschiedenis en de leuke anekdotes kan vertellen?

 Zo weten maar weinig mensen waarom de kerktoren van de Nieuwe Kerk aan de ene kant zwart en aan de andere kant wit is. Binnenin de kerk vindt u het praalgraf van Willem van Oranje; uw gids kan u precies vertellen wat de prachtige beelden om het graf symboliseren. Tegenwoordig worden onze leden van het Koninklijk Huis begraven in deze kerk.

De sfeer in de Oude Kerk is compleet anders. Hier rusten bekende Nederlanders zoals Anthony van Leeuwenhoek, Johannes Vermeer en Piet Hein. Delft is natuurlijk ook beroemd vanwege het Prinsenhof: het centrum van de opstand tegen de Spaanse overheersing. Heden ten dage verkeert het nog steeds in prachtige staat waardoor u de sfeer van de 16e eeuw nog steeds kunt proeven. De kogelgaten, in het Prinsenhof, zijn nog steeds zichtbaar. Ook kan uw gids u vertellen hoe Balthasar vluchtte en waar hij gegrepen werd.

Prijzen voor een rondleiding door de binnenstad met bezoek aan Nieuwe Kerk | Oude Kerk:
U betaalt een rondleiding-prijs voor de gehele groep en daarbij entreekosten per persoon voor de Nieuwe Kerk en of Oude kerk. Een entreekaartje geeft toegang tot beide kerken. Specificatie van de entreekosten vindt u op de site van Oude en Nieuwe Kerk
Maximaal 25 deelnemers per gids. Prijs van de rondleiding is inclusief btw.

Wilt u reserveren? Of heeft u een vraag? Zie het contactformulier