Rondleiding door de Binnenstad

De binnenstad kent vele interessante plekken die de moeite waard zijn om te bekijken.

De rondleiding begint en eindigt op de historische markt bij het standbeeld van Hugo de Groot in Delft.
Met uw gids bekijkt u de Nieuwe Kerk uit 1396, bekend van de Koninklijke begrafenissen van Prins Claus en Koningin Juliana. Daarna leert u alles over de VOC in Delft en het maken van Delfts Blauw. De rondleiding gaat verder over de Voldersgracht langs het huis van de beroemde schilder Johannes Vermeer en daarna langs het oude handelscentrum van Delft.

Ontdek hoe men vroeger op ingenieuze wijze nieuwe belastingen probeerden te heffen bij ‘De Waag’ en bekijk het pand van de beroemde Delftse boter: Het Boterhuis. De rondleiding vervolgt haar weg langs de grachten richting de Oude Kerk uit 1325 en het schitterende Prinsenhof waar Willem van Oranje zich heroïsch verzette tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog.

Uw ervaren gids zal u alles vertellen over de interessante achtergronden en beweegredenen van de opstand en natuurlijk over de moord op Willem van Oranje door Balthasar Gerards.

Prijs voor een Rondleiding door de Binnenstad van Delft

 

U betaalt een rondleiding-prijs voor de gehele groep per gids.  Maximaal 25 deelnemers per gids . Prijs rondleiding is inclusief 21%-btw.

  • Startpunt is bij het standbeeld van Hugo de Groot op de markt voor de Nieuwe Kerk.
  • Starttijd? Deze mag u zelf bepalen, wij kijken of er plaats is: anders doen we een suggestie.