Reserveren gaat zo:

1. Kies een leuke activiteit

2. Vul het contactformulier in
(zie kopje 'Contact')

3. U hoort via e-mail of deze datum/tijd beschikbaar is!

Nieuwe kerk Oude kerk & Prinsenhof

Kerken zijn altijd prachtig om te bezoeken, maar het is het niet veel leuker om met een gids mee te gaan die u de interessante geschiedenis en de leuke anekdotes kan vertellen?

Zelfs geboren en getogen Delftenaren kennen vaak de leukste feiten niet! Zo weten maar weinig mensen waarom de kerktoren van de Nieuwe Kerk aan de ene kant zwart en aan de andere kant wit is. Binnenin de kerk vindt u het praalgraf van Willem van Oranje; uw gids kan u precies vertellen wat de prachtige beelden om het graf symboliseren. Tegenwoordig worden onze leden van het Koninklijk Huis begraven in deze kerk. Eén van onze gidsen heeft zelfs als militair meegelopen met de begrafenisstoet van Prins Claus. Hij vertelt u alle leuke anekdotes van deze bijzondere ervaring.

De sfeer in de Oude Kerk is compleet anders. Hier rusten bekende Nederlanders zoals Anthony van Leeuwenhoek, Johannes Vermeer en Piet Hein. Delft is natuurlijk ook beroemd vanwege het Prinsenhof: het centrum van de opstand tegen de Spaanse overheersing. Heden ten dage verkeert het nog steeds in prachtige staat waardoor u de sfeer van de 16e eeuw nog steeds kunt proeven. De kogelgaten, in het Prinsenhof, zijn nog steeds zichtbaar. Ook kan uw gids u vertellen hoe Balthasar vluchtte en waar hij gegrepen werd.

Wilt u een rondleiding met een bezoek aan de Nieuwe Kerk? Kies dan voor een duur van 1½ uur. Wilt u zowel de Nieuwe als Oude Kerk bezoeken? Kiest u dan voor een duur van 2 uur.

 

Duur: 1½ of 2 uur

 
Per uur € 54,-  ex. btw
 Max. 25 personen per gids

Eventuele meerprijs door entreekosten:
Oude en Nieuwe Kerk: € 5,- p.p. (totaal voor beide kerken)

Wilt u reserveren? Of heeft u een vraag? Zie het contactformulier